Valokuva Turusta, 2020

Valokuva Turusta, 2020

Valokuva Turusta, 2020

Kun asuin Turussa vuosina 2018 - 2023 kuvasin tällä sivulla näkyvät valokuvat. Ne antavat oivan kuvan siitä, kuinka katson maailmaa ja mihin kiinnitän huomioni. Katseeni hakeutuu usein sattumanvaraisiin yksityiskohtiin kuten kyhmyiseen puuhun, liehuviin viireihin tai likaiseen roskikseen. Näistä havainnoista minulle piirtyy kuva, missä elämä näyttäytyy sattumanvaraisten yksityiskohtien summana - kauniina sekamelskana, jossa päällekkäiset ristiriidat elävät harmoniassa keskenään.


Tämä vastakkaisuuksien aiheuttama jännite, joka löytyy ympäriltämme mutta myös sisältämme, on keskeinen elementti taiteessani. Ihmiselämä on täynnä erisuuntaan virtaavia voimia, ja se on useimmille enemmän tai vähemmän hämmentävä kokemus. Taiteessani haluan pohtia ihmisen elämää ja sen eri ulottuvuuksia. Ulkoisen todellisuuden ja sisäisen kokemuksen välinen etäisyys ja sen aiheuttama dissonanssi on aihe, johon huomaan palaavani yhä uudelleen.

Työskentelen pääasiallisesti maalaten ja hyödynnän teoksissani öljy- akryyli- ja sraymaaleja. Taiteessani on yhtymäkohtia pop- ja katutaiteeseen ja sen välittömään ilmaisuun. Teoksissani näkyy katutaiteesta tuttuja elementtejä, kuten intensiiviset värit, kaksiulotteisuus, graafisuus ja spraymaalin käyttö. Maalauksissani kaksiulotteiset pinnat vaihtelevat kolmiulotteisemmin työstettyjen osioiden kanssa. Muodon luon joskus hyvinkin pienillä eleillä kuten lisäämällä sipauksen kirkasta väriä tai käyttämällä itsevarmaa viivaa. Väriyhdistelmäni ovat intensiivisiä, sillä haluan luoda visuaalisen ärsykkeen katsojalle muuten harmonisessa teoksessa. Pikemminkin kuin konseptuaalisia työni ovat suoria kuvauksia elämästä ja tunteista kokemuksien takana.



Reeta Leinonen ( s. 1991) on Imatralla asuva ja työskentelevä kuvataiteilija, joka osallistuu aktiivisesti alueen kulttuuriin. Leinonen valmistui kuvataiteilijaksi vuonna 2014 Saimaan Ammattikorkeakoulusta ja tällä hetkellä hän keskittyy käsittelemään taiteessaan kysymyksiä ihmisen elämän kaaoksesta ja kuinka pystymme kohtaamaan oman ja muiden vajavaisuuden.